Zink

Reijmer installatiebedrijf is een bedrijf wat ook gespecialiseerd is in diverse zinkwerken.

Onder zink werk kunt u verstaan:

  • Dakgoot
  • Afdeklijsten voor plat dak
  • Felsdaken.

Uiteraard kan Reijmer installatiebedrijf alle maten en vormen goot en dek lijsten voor u laten maken, wij werken nou samen met de Zink unie in Boxtel. Voor het leggen van de goten hebben wij de beschikking over divers steigermateriaal zodat de klus bijna altijd geklaard kan worden. Voor speciale zinken dak bekleding kunnen wij u ook van dienst zijn, maat werk wordt ingemeten en uitgewerkt door eerder vernoemde zink unie, uiteraard zal er eerst altijd een vrijblijvende en scherpe offerte ten grondslag liggen voor de werkzaamheden van start kunnen gaan. Voor het onderhoud aan goten kunt u ook terecht bij Reijmer installatiebedrijf, de goten worden onder hoge druk schoongespoten en de eventuele lekkage zijn voor bijna 90 % te verhelpen. Ook krijgt u een eerlijk advies over de conditie van de dakgoot.

Ook zinken hemelwaterafvoeren kan Reijmer installatiebedrijf voor u leveren en plaatsen, uiteraard worden deze geplaatst zoals het hoort, afgewerkt met zinken wrongen en gegalvaniseerde beugels.

Voor de standaard dakgoten te leveren voor projectwerkzaamheden, u moet dan denken dat er een hele straat gezamenlijk de goten wil vernieuwen, uiteraard ligt hier ook weer een vrijblijvende en scherpe offerte aan ten grondslag.

Wat is zink?

Ongeveer een derde van alle metallic zink dat vandaag de dag wordt geproduceerd, wordt gebruikt tijdens het galvanisatie proces. Galvanisatie betekent het aanbrengen van een beschermlaag, zoals een ijzer laag, op een materiaal dat gevoelig is voor corrosie. De zink kan op het voorwerp worden gebracht door het in een plas zink te dopen, maar meestal gebeurt dat door middel van elektronplating. Zink anodes worden gebruikt in kathodische beschermingssystemen die ijzer tegen corrosie beschermen. Metallic zink wordt tevens gebruikt om batterijen, dakbekleding en sleutels te maken.

Zink wordt toegepast in verschillende legeringen. Brons, een zinklegering die tussen 55% en 95% uit koper bestaat, is waarschijnlijk de meest bekende hiervan. Brons werd 2.500 jaar geleden voor het eerst gebruikt en werd veel toegepast door de oude Romeinen, die het gebruikten voor munten, ketels en sieraden. Brons wordt momenteel nog steeds gebruikt, met name in muziekinstrumenten, schroeven en andere voorwerpen om ze corrosiebestendig te maken. Zink vormt een legering met lood en tin, genaamd soldeer, een metaal met een relatief laag smeltpunt dat wordt gebruikt voor elektrische bestanddelen, pijpleidingen en andere voorwerpen. Prestal, een legering met 78% zink en 22% aluminium, is bijna net zo sterk als staal, maar wordt net zo makkelijk gesmolten als plastic. Nikkel zilver, typemachine metaal, brons en Duits Zilver zijn andere veelvoorkomende zink legeringen.

Kortom ook voor al uw zink werk moet u bij Reijmer installatiebedrijf zijn, nieuwsgierig geworden, mail of bel even en we maken een afspraak.